5.10.2012

Lyncin kautta opettaminen


No niin, nyt meillä on muutama kokemus Lync opettamisesta. Connect Pro:hon verrattuna opettajat kokivat tämän käyttöliittymän helpommaksi. Mikrotuen kannalta se on"hankalampi", koska kaikkiin kokoukseen osallistuvissa koneissa on oltava joko Micorosoft Lync paikallisesti asennettuna tai sitten Microsoft Lync Attendee. Jota ei ainakaan meillä suit sait saatu keskitetysti asennettua luokan koneisiin, joissa ei paikallista Lynciä luonnollisestikaan ollut.

Kokouksen (luennon) katselu ilman Attendeeta sujui, mutta jotta osallistuja voi avata mikkinsä tai kameransa on Attendee oltava asennettuna. Myös kotoa osallistuvien on asennettava Attendee 

Ohjeet opettajien näkökulmasta kokouksen avaukseen ja hallintaa kirjoitettiin kohta kohdalta. Opettajat selviytyivät kerrassaan hienosti kokoukusen/luennon pitämisestä Lyncin kautta. Työpöydän jako onnistui, videon lähetys onnistui, äänet kuuluivat... 

Mutta mutta.. se missä kaikkein suurimmat ongelmat olivat oli Lyncin käytäntö siitä, että kaikki kokoukset saavat oman yksilöllisen osoitteensa ja kokous on luotava paikallisella Lyncillä, johon sitten voidaan kirjautua Attedeesta luokassa. Aina kun aloitit Lyncilla uuden kokouksen se sai oman yksilöllisen linkin, joka olisi pitänyt välittää opiskelijoille joka kerran uudelleen. Ei siis ole Connect Pron kaltaista yhtä huonetta, johon voi tulla ja mennä esittäjätä, sekä osallsitujat. Vaan aina uusi huone.

Tämä lopulta ratkastiin niin, että mikrotuki on edustajana vastuuhenkiön Lync tilillä ja loi kokoushuoneen, jonne pääsee esittäjäksi kaikki luentoja pitävät opettajat omilla sähköpostitunnuksillaan luokkien Attendee ohjelmistojan kautta. Koska kokouksen asetukset ovat oheisen kuvan mukaiset:


Lisäksi kokous on ajoitettu niin, että se on koko koulutuksen ajan auki. Niin linkki pysyy kokoajan staattisena. Käytettävän kokoushuoneen linkki on meillä ohjettavan ryhmän Moodle ympäristössä ja siellä kokoushuoneen alapuolella on myös linkietty nuo oheiset ohjeet.

Haluasitko tietää vielä tästä jotain lisää?


5 kommenttia:

 1. Hei, kiitos arvokkaista tiedoista Tarkoitus meilläkin korvata AC:n käyttöä Lyncilöä. Hyvä ottaa huomioon.

  VastaaPoista
 2. Teettekö Lyncillä nauhoituksia? Ja jos teette niin miten julkaisette ne?

  VastaaPoista
 3. Ei me ei nauhoitata ainakan vielä Lyncilla

  VastaaPoista
 4. Miten kotoa osallistuvien kanssa yhteydet ovat pelanneet? Ja vielä, sattuiko kukaan luennoitsija käyttämään kotoaan käsin Attendee versiota? Lyncin kautta tehtävää koulutusta tässä suunnittelen... kaikki vinkit siis todella tervetulleita!

  VastaaPoista
 5. Me toteutimme tämän kokonaan oppilaitosympäristössä. Osa opiskelijoista oli toisessa yksikössämme toisessa kaupungissa. Kukaan ei halunnut osallistu kotonta. Mobiililla yritin olla mukana, mutta organisaatiomme käytänteet eivät vielä sallineet sitä. Attedee versiota ei luennoitsija käyttänyt, mutta kaikki opiskelijat käyttivät.

  VastaaPoista