28.8.2012

Perjantaina olisi sitten Geokätköilyjä

Sain viestin, jossa käskettiin selvittää seuraavista ainakin terrain ja attribuutit.



Joo-o.. mulla nyt ei ole aavistutakaan mitä on terrain tai mitä on attribuutit. No, oikeasti attribuutti on tuttu sekä äidinkielen tunnilla, että ohjelmoinnin saralla.

Asiaa voi kuulema valaista tiedolla joka löytyy osoitteesta: http://www.geokätköt.fi joka käskettin lukea pää piirteittäin o_0 Menin sivuostolle ja ensimmäiseksi käskettiin rekisteröidä, joten löydätte minut sielät nyt sitten aliaksella PiaLep, niin kuin monesta muustakin palvelusta.

Purkkikätköt

Perinteinen kätkö = peruskätkö, joka on piilotettu purkki.
Multikätkö = kätkö rypäs, jossa edellinen kätkö opastaa seuraavalle, kunnes se purnukka löytyy. Ne voivat olla myös laskentaan perustuvia vihjeitä seuraavasta kätköstä. Lataa laskimeesi laskinapps, ellei sitä ennestään ole.
Mysteerikätkö eli haastekätkö = arvoituksiin, salakirjoituksiin yms. perustuva kätkö, jonka vihje vie taas purkill, jos taitoa ja kärsivällisyyttä riittää.
Geolodju = kätkö jonka voi löytää vihjeiden avulla, ei tarvita GPS:ää. Sisältää aina leimasimen ja/tai  lokikirjan.
Wherigo kätkö = pelaa peli laitteellasi ja saat selville varsinaisen purkin paikan. Huono laita ja käyttöjärjestelmä tuki.

Purkittomat kätköt

Geokohde = kohteesta löytyy kätkjiän kysymykseen vastaus ja/tai kohteesta lähetettään kuva. Vastaukset ja kuvat lähetetään yleensä sähköpostilla.
Webbikamera kätkö = näitä on olemassa, mutta uusia ei ole lupa tehdä. Kätketyllä kameralla otetaan kuva itsestä. Kuva liitetään kätkön loggaukseen (mitä se sitten tarkoitaakin)
Muita poistuneita ovat Virtuaalikätkö, Bongauskätkö, 

Koordinaatien merkitsemistavat

Helsingin Senaatin tori:

Asteet, minuuti ja minuutin desimaalit
N 60° 10,170'
E 024° 57,135'

Asteina, minuutteina ja sekuntteina
N 60° 10' 10,2''
E 024° 57' 8,1''

Asteina ja asteen desimaaleina
N 60,1695°
E 24,95225°
-----------------------------------
Geokätkön tärkeimpiä tietoja ovat sen nimi, tunnus, tyyppi, koko, sijainti sekä vaikeus- ja maastoluokitus. Kätköt pisteytetään vaikeusasteiden mukaisesti. 1 on helpoin ja ilmiselvässä paikassa. Attribuutit kertovat kätkön rajoitukset ja suositukset.

Kun käytät GPS laitetta ja sovellusta varmista, että se käyttää WGS84 koordinaatijärjestelmää.
Tallenna sijainnit reittipisteiksi. Kätköt voit tallentaa useimpiin laitteisiin suoraan Geocaching.com sivuilta. Sitten pyydät laitetta opastamaan sinut kätkölle nykisestä sijainnistasi. Sovelluksen käskyllä mene tai go tms.

Löytö kirjataan Geocaching.com -sivustolle ja kätkön lokikirjaan, jos siellä sellainen on. Ohjeet lokimerkinnän tekoon sivustolle http://www.xn--geoktkt-8wa8n.fi/geokatkoily/etsiminen/loydon-lokkaus.html
-----------
Ohjeet luettu ja attribuutit hahmotettu. Mutta mikä on terrain? Käytän sivuson hakukenttää. Katsotaan mitä saan selville. Hakutulos kertoo, että "Valitse kätkön maastoluokitus kohdassa Overall Terrain. Jos valitset maastoluokitukseksi yksi, niin sinun täytyy vielä vakuuttaa että kätköpaikalle pääsee pyörätuolilla laittamalla ruksi kohtaan", siis maastoluokitus ja 1 on helppokulkuinen maasto.
---
Menin Google Play:hin ja hain hakusanalla "geo". Päädyin lataamaan itselleni ohjelman c:geo ja nyt pitäisi saada sinne nuo kätköt o_O


---
No niin kätköillä on oma identtinen koodi, jonka avulla ne on helppo löytää. Kätköt voi tallentaa täppärille, niin että yhteyden katkeaminenkaan ei haittaa. Siellä siis ovat ja perjantaina etsimään. Tuosta mysteeristä en tajunnut mitää. Niin ja tämä apps kääntää vihjeiden salakirjoituksen suomeksi sormella hipaisemalla :-) Pitäkää peukkuja, etten eksy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti