1.6.2012

Erilaisuus Jani Toivola

Videoitu, jostain toisesta esiintymisestä

Jani Toivola vihreiden kansanedustaja vuosimalli -77

Jani kävi meidän vanhempain illassa kertomassa erilaisuudesta ja tässä muistiinpanot. Jokaisella on tarina. Anna kaikkien tarinoiden laajentaa omaa maailman kuvaasi.

Mitä vähemmän Sinulla on ihmisiä, mitä täytyy peltätä tai väistää, sitä enemmän sinulla on mahdollisuuksia omassa elämässäsi.

Minkä valinnan teemme, kun toinen ihminen pelottaa? Ota rohkesti kontaktia! Ihminen toimii usein omien pelkojen ja epävarmuusajatusten mukaan, menettää tilaisuuksia, menettää tarinoita, menettää kiinnostavia kontakteja. Pelon takia ihminen tekee paljon oman arvomaailman vastaisia tekoja. Sini pussali mustaa poikakaveriaan vain McDonalsin vessassa, kun pelkäsi mitä muut sanovat.

Meillä pitiäisi olla voimia puolustaa itseämme vimmatusti. Me olemme tärkeitä ja rakastettavia, jos joku toimii väärin meitä kohtaan niin itseään on uskallettava puolustaa vimmatusti, jotta selviää tästä elämästä. Vaikka 8 luokalla tansii tanssin, jonka aikana muut buuavat ja ilkkuvat. Tanssi kannattaa tanssia loppuun hammasta purren, lopulta tärkeä henkilö tulee kiittämään tanssista ja saatat saada ikuisen ystävän.

Yhteiskunnassa, kaikissa yhteiskunnissa pitää olla tilaa kaikille tarinoille tasavertaisesti. Ei ole hyviä ja huonoja tarinoita, ei ole tärkeitä ja vähemmän tärkeitä tarinoita. Kaikki tarinat ovat samanvertaisia ja yhtä tärkeitä.

Katso silmiin ja kohtaa hänet ihmisenä!

Maksimoi läsnäolo ja inmilliset tunteet. Älä rakenna päähäsi toista todellisuutta, sanoista ja eleistä, joita ei vuorovaikutustilanteessa ole. Ole valppaasti ja aidosti läsnä, havainnoi vain todelliset tapahtumat positiivisella asenteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti