11.11.2010

Outokummussa tuli käytyä.Kävimme  eilen Outokummussa http://www.ammattiopisto.fi/
Minua puhutteli erityisesti pelialankoulutus http://pelitalo.org/ ja FB:ssäkin os on nimellä Pelitalo Outokumpu. Raportti löytyy eiliseltä päivältä päivättynä osoitteesta http://osaamo.posterous.com/He opiskelevat siellä animaation ja animoitujen maailmoiden ja hahmojen tuottamista. Varsinaista pelikoodausta siellä ei tarjota ja koodareista on pula. Minua sieppasi, kun koodintaitajille on selvästi tilausta tässä maailmassa. Kaikelta odotetaan interaktiivisuutta ainakin, jossakin määrin. Minun pelisieluni voi kuvitella, että ihmiset haluavat mieluummin animaatioita, joiden kulukua voi itse ohjailla ja joiden tarinan kerronta muuttuu omien ratkaisujen mukaisesti. Ei välttämättä ennätyksiä tehden tai pelin läpipelaamisen innossa vaan niin, että tarina on erillainen, kun tekee eri ratkaisuja. Silloin pelkkä ennalta kirjoitettu animaatio ei enää riitä ja hyvät tehosteet ja hyvät animaatihahmot. Maaima koodareita ja minä haluan kouluttaa heitä Iisalmessa.


.

Mieleenpainuvaa vierailussa oli se, että opiskelijat olivat ylpeitä osaamisestaan ja kaikkialla oli tekemisen meiniki. Tylsistä perusluokkahuoneista oltiin lähes kokonaan päästy eroon oli TV-studio, Radio studio, teatteri, ateljee, dumppaushuone, Moving Capture huone jne.. jne.. Osa oppiskelusta tapahtuu vanhan kaivoksen tiloissa. Wau se oli oikein innostava ja luovuutta ruokkiva ympäristö, mykisti tunkaisessa atk-luokassa opettavan opettajan.Opiskelijat tekivät töitä siellä täällä pienemmissä ja suuremmissa ryhmissä. He saivat istua energiajuomapuollot kasissä ja pipopäässä, kukaan ei napissut heidä pipoistaan tai juomistaan. Opisekelijoilla oli kouluntilat käytössä 24/7, mitään ei ole varastettu ja kaikki opiskelijat vahtivat yhdessä ettei ulkopuoliset nyysi tavaroita.


Joillaki aloilla jopa 80 % tehdään työelämässä. Ollaan artistien keikoilla lavanrakennuksessa mukana ulkomailla ja kotimaassa. Töitä tehdään kesällä ja viikonloppusin, myös opettajia on hommissa mukana. Aika varhain opiskelijalle selviää keikka työn vaatimukset ja hän voi aloittaa heti ammatillisen kasvun. Opettaja kertoi, että on aika vähän asioita joita on pakko tehdä koululla. Innokas meitä opastava Sanna Lappalainen oli lähtöisin Iisalmesta ja lähettikin terveisiä Taina K:lle ja Päivi N:llä Kopikselle.Vierailusta jäi hyvät fiilikset oppilaitokseen olisi mukava mennä sekä töihin, että opiskelemaan, kunpa omat lapsetkin olisivat tulevassa opinajossa yhtä innokkaita ja yhtä ylpeitä osaamisestaan kuin nämä opiskelijat olivat Outokummussa.
Tänään sitten, esittelin aikaan saannokseni ja sain hyvää palautetta. Kaivoin yrityksen puhelinluettelon ja laitoin oman oletukseni ja organisaatikaaviosta päätellen puhelinluettelossa olevat ihmiset uuden käyttäjärymäjaottelun mukaisiin käyttäjäryhmiin. Huomenna on uusi palaveri, jossa toivon, että käyttäjäryhmäryhmittelyni tarkastetaan. Kävin tänään myös pyytämässä työkaveriltani ympäristöä, jossa voisin scriptiä testata ja voisin rakennella sopivan scriptin AD käyttäjien tittelitietojen päivistystä varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti