10.4.2013

Veropäivä

Verottajan edustaja kävi kertomassa meille ansiotuloverotuksesta

Verokortin voi nykyään tulostaa netistä. Kun haet verokorttia, niin sinun on arviotava itse omat tulosi, sitä ei verotoimiston virkalija ei tee eikä voi tehdä sinun puolestasi. Yleensä edullisempaa on ottaa vuositaso verorajan kortti, kuin tuolporras verokortti.

Verokortti on toimitettava työnantajalle. Nevoksi annettiin, että etsi tai tulosta verkokorttisi ajoissa ennen kesätöiden aloittamista netistä. Ellet toimita verokorttia, niin verottajalle tilitetään yli puolet palkastasi (60 %). Verotuspäätöstä saattetaan tarvita erilaisiin hakemuksiin liitteeksi. Luennoitsija kehoitti pitämään veropäätöspaperin tallessa, koska  uusi maksaa 10 e. Hän neuvoi myös, että jos sitä tarvitaan johonkin liitteeksi, niin anna mieluummin kopio ja pidä aluperäinen itselläsi.

Veroilmoituksen muutokset voi tehdä netissä verkkopankkitunnuksilla. Verkkopankkitunnukset on oltava henkilökohtaiset, veropäätöksen muutoksia ei voi tehdä äidin tunnuksilla, eikä puolisonkaan. Siellä näkyy myös verotuspäätöksen lukuja ja niitä voi muuttaa, vaikka itse päätös ei olisikaan tullut vielä postissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti