24.11.2011

Osaamossa

Osaamossa tapahtui tänään:


http://connect.sakky.fi/osaamo


Mika Mujunen: Video-opetus (on-line-opetus) Wirecast-sovelluksella; käyttökokemuksia maatalousalalta… 24.11. klo 14.30-15.00

Osallistumisohje: ACP (Adobe Connect Pro)- istunnot alkavat n. puoli tuntia ennen esityksen alkua yhteyksien tarkistuksilla. Näihin tietoiskuihin voi osallistua millä tahansa koneella, jossa on nettiyhteys ja kaiutin. Headsetti on plussaa.

Ilmainen ja ei ilmoittautumisia, kirjoita acp:n käynnistyttyä nimesi ja organisaatio tai nimimerkki "vieras" -ruutuun.

Leijuvassa liitutaulussa: https://sites.google.com/site/dricent/osaamo/osaamon-tapahtumat-ja-koulutukset/untitledpost

Mika kertoi, että WireCastle on helppokäyttöinen ohjelmisto ja sillä voi jakaa shotteja useampia eetteriin. Kuva on pieni, joten se pyörii vaatimattomimmillakin välineillä.  WireCastlea Mika kuvasi pieneksi suoranlähetyksen ohjelmastudioksi, jossa voi helposti tekstitää lähetettävää kuvaa, voi vaihtaa kameranäymää toiseksi, musikkivideoksi, työpöydänkuvaksi, oman naaman kuvaksi jne. Mieleen jäi että WireCastlen lisenssi olisi tällä hetkellä 400 e oppilatoskäyttöön ja sillä voi tuottaa helposti edellen muokattavaa videoformaattia. 


Mikäli haluaa videot muokata jälkikäteen on oltava kapsitettia tallentaa isoja tiedostoja, sekä riittävän tehokas kone niitä käsittelemään. Viedon käsittelyohjelmana Mika oli käyttänyt Pinnackela ja piti sitä helppona sekä hauskana ohjelmana.


WireCastle ja Pinnacle yhdistelmällä tuotettu videomateriaali on Mikasta helppo tehdä. Veratuksenä hän käytti Adoben Capture ohjelmaan, jolla vastaavan opetusvideon tuttaminen kesti 20 tunti ja tällä systeemillä 3 tuntia.


Minä kyselin, että miksei Connect nauhoitus aja samaa asiaa. Minua valistettiin siitä, että vaikka Connectilla on helppo nauhoittaa ja järjestää interaktiivisa videolähetyksiä, niin sen tuottamaan videomateriaalia, ei pysty millään edelleen jalostamaan, eikä edelleen lähettämään. 


Mikan esitys oli mielenkiintoinen ja sokerina pohjalla oli WireCastle live streemaus, jossa oli aloituskuvana söpö vasikka. Kiitoksia Mikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti