25.11.2011

Mediasta ja kaikesta...

Ollipekka Kangas, Turku pitää meille mielenkiintoista luentoa, josta kirjoitan tähän puhutuista ja ajatusta, joita minulle heräsi.

Tein sanakuvan tämän blogin sanoista kovasti korostui sanat "miten", "Miten" ja "voi". Olli kertoo, että Habbo Hotelli seikkailu tekee hyvää kaikille aikuisille. Siellä on kulttuuri erillaista ja elämä sellaista, että se on hyvä vanhempienkin tietää ja tiedostaa. 

Sosiaalisessa mediassa sisältö on me, meidän tekemää viestintää. Media on mennyt pää laelleen. Mediamaailma on mennyt päälaelleen. Raha ei enää omista mediaa. Kuka tahansa voi laittaa mitä tahansa maailman laajuiseen levitykseen.

Mitä sosiaalisia median työkaluja Ollipekka käyttää: suljettuja keskustelufoorumeja, sosiaalisia verkostoja aineistojen jakoon, widgettejä paljon, kuvat verkkoon, videot verkkoon.


Sosiaalisen median välineet palvelemaan luovuutta. Älä anna välineiden rajoittaa luovutta. Välineet palveljijan asemaan.

Ollipekkaa voit käydä kurkkaamassa http://kuvienkans.blogspot.com  ja http://ollipekka.blogspot.com, http://kuvakangas.blogspot.com/  Siellä on myös kommentointi aivan vapaata, mutta harvoin sitä saa.

http://www.sumopaint.com tarvitsee kunnon nettiyhteyden, niin toimii

Google syntyi 1996 1% tuottaa verkkoon sisältöä, 9 % katselee ja kommunikoi, 90 % ihmettelee. Jos saadaan tuottajat lisääntymään 2 % sisältö muuttuu tramaattisesti.


http://issuu.com/ Ollipekan suuri löytö viimeviikolta, mahdollisuus julkaista lehtiä maailmalle pdf muodossa. Tulee helposti selattavia lehtiä, tukee erityisesti kosketusnäyttöjä. Lehdille voi laittaa taustamusiikit ja kaikkee.


Kun opiskelija tai itsellään on ideat hukassa käytä http://www.flicker.com Flickerissä on melko turvallista kuvia. Sopiva hakusana ja diaesitys esiin. Esimerkkinä Ollipekka käytti t-shirt desing diaesitystä.

Ollipekalta 11 ohjetta luvuuteen

Ollipekka perään kuuluttaa, kun tulevaisuus ja tulevaisuuden vempaimet ovat jo täällä. Osaaminenkin alkaa olla kohdillaan, mutta pedagogiikka. Pedagogiikka on jäykkä, miten se palvelisiparemmin tulevaisuutta. Koulu on meillä päässä pulpetissa istumista ja edelleen hyvyyttämitataan miten hiljaa ja kiltisti istutaan. Koulun pitäisi muuttua meidän päässmme niin, että ekaluokkalainen piirtäisi koulun ilman pulpettaja.


Virtuaaliopetuksesta -> blended learning.Ollipekka laittaa monesti luennon jälkeen nettijatkot. Kommentointi ja keskustelumahdollisuus. Onnistuu tai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti