31.10.2011

Kainuun ammattiopisto liiketalouden opettajat vieraana

Saimme mukavia vieraita Kajaanista. Liiketalouden opettajat ammattiopistosta. Saimme tilaisuuden puhua hyvistä käytänteistämme. Meidän koulumme vahvuus on keskeyttämisten alhainen määrä. Kolleega puhui huolenpidosta, varhaisesta puuttumisesta ja yhteistyöstämme, sekä ryhmänohjaajan työläästä, mutta tärkeästä roolista.

Myös minä sain puhua sanansen. Kerroin tästä Osaamo hankkeesta opettajan näkökulmasta. Siitä miten opettajat ovat saaneet halutessaan henkilökohtaista ohjausta ja apua. Muutama opettaja on irrotettu työtehtävistään niin, että he ovat voineet hankkeen suojissa tehdä avoimmen oppimisympäristöön ohjauksen avulla omaa opetus- ja ohjausmateriaalia, sekä opetelleet käyttäämään uusinta tekonologiaa sekä hahmottamaan sen mahdollisuuksia. Kerroin myös siitä, miten hankkeen myöstä olemme onnistuneet tiivistämään yhteistyötä työelämän suuntaan ja miten on tarkoitus keksittyä myös siihen, että opiskeljoilla on mahdollisuus tehdä näkymätön oppiminen näkyväksi.

He olivat kiinnostuneita aiheesta ja pyysivät muutaman linkin meidän aikaan saannoksiin. 

Puhuimme myös siitä, että opinnäytetyö on vaihtunut opinnäytteeksi. Keskustelimme mitä se voisi olla, kun edelleen on vaatimuksena, että se on opintoja yhteenvetävä ja kokoava. Ideoimme, että se voisi olla ne meidän opiskeljoiden blogit, kun kailla uudella opsilla opiskelevilla on henkilökohtaiset opiskelublogit. Koska niitä kirjoitetaan kolmenvuoden ajan, niin siinähän se kokova työ on automaattisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti