31.10.2011

Maratan vierailu


Pääsin Teijan kutsuman vierailemaan iltapäiväksi Marata-opiskeljoiden tietotekniikkatunneille. Opiskeljat olivat luoneet Google sites työkalulla itselleen PLe ympäristöt. Kaikki olevat sivut saaneet aikaiseksi, sekä muokattua ne omansa näköiseksi. Teija oli saanut heidän kanssaan paljon aikaan. Teijan persoona olikin oikein valoisa, innostunut. Hän kunnioitti opiskeljoita ihmisenä ja opiskeljoiden on varmasti hyvä olla Teijan ohjauksessa.

 
Katsoimme sivustot läpi ja autoimme mahdollisissa pulmatilanteissa.  Kovin oli tämä ryhmä ujo julkaisemaan mitään julkseksi. Kaikken PLe sivustot olivat salaistakin salaisempia sivustoja. Se oli minusta ihan hirveä sääli. Sillä heillä olisi hienot mahdollisuudet markkinoida itseään työelämään edustavilla sivustoilla, jossa raottaisivat ammatillisuuttaan maailmalle. Ties kuka tai mikä yritys heidät löytäisi. Miesopiskelja esitteli minulle, miten hän on ansiokkasti esillä omilla resepteillään kotikokki.net sivustolla. Oheistin häntä laittamaan tuotteitaan myös omalle sivulle näkyviin ja jos mahdollista linkittäisi kotikokki.net sivuostolta käyttäjiä omille sivuilleen ja sitten taas omilta sivuiltaan käyttäjiä kotikokki.nettiin hänen sivuilleen. Ja jos hänellä on muuallakin ammattiin liittyvää aineistoa, niin hän voisi koota niihin linkitykset omaan PLe ympärsitöönsä. Niin hänestä kiinnostunut työantaja saisi hänen osaamisestaan kokonaiskuvan.Kahvin jälkeen otimme Bloggerin käyttöön. Loimme blogit, muokkasimme niiden ulkoasua. Teimme tekstipostauksen, laitimme kuvapostauksen, sekä videopostauksen. Opiskelija laittoi blogin linkin omaan sivustoonsa. Me myös yritimme kärsivällisen opiskeljanaisen kanssa valjastaa Nokian (muistaaksen 500) puhelinta Bloggerin käyttöön. Teimme pitkään töitä onnistumatta. Se oli harmillista kerrassan. Puhelin halusi Nokian Ovipalveluun tilin ja temppuili siten sen kanssa. EN taas ihmettele yhtään, miksei ihmiset käytä monipuolisesti eri palveluita puhelmelaan. 

Blogien hyödystä puhuin pitkään ja hartaasti, oman profiloinnin, ammatillisuuden ja itsensä mainonnan kannalta. Opiskeljat eivät hirveästi innostuneet ja lopulta puolikkaista lauseista olin ymmärtävinäni, että ryhmällä on historiassaan ollut ongelmia asiattoman nettikäyttäytymisen saralla.

No, minä elän toivossa, että hekin uskaltautuvat nettiin ammattilaisina. Sekä elän myös toivossa, että kännyköistä tulisi helpompia käyttää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti