10.10.2011

Opettajaryhmä Blogger ja Facebook maailmaan tutustumassa

Blogattin ja ihmeteltiin. Blogattiin tekstiä, kuvia ja videoita. Mietittiin miten nämä palvelisi erityisopiskeljoita ja onko Prezissä liikaa liikettä erityisille. Hyvänä puolena on se, että tekstin määrää voi rajoittaa tehokkaasti. Käyttöliittymä on yksinkertainen vain pari nappia. Kun prezi esityksen upottaa Blogger blogiin menee prezin sivun häiritsevät linkit piiloon. Haittana tosi on se, että upotukset eivät toimi takuuvarmasti kaikissa selain tyypeissä.

Ahkerimmat loivat useamman blogin ja idoivat useita käyttömahdollisuuksia. Blogin käyttö oli oiken sujuvaa ja tilien luontikin sujui mukavasti. Facebook tunnustettiin yhteisesti käteväksi välineeksi pitää yhteyttä. Saimme taas neljä uutta Facebook käyttäjää, jotka tähän asti olivat vannoneet, etteivät käytä koskaan FB:tä ja tämän ilmoituksen kanssa samaan hengenvetoon he osasivat kertoa ainakin kolmesyytä miksi heidän pitäisi kaikesta huolimatta olla FB:ssä. Yleisin syy on kaukana asuvat lapset. Opetukselliset seikat eivät heti olleet päällimmäisenä. Käyttöongelmista nousivat esiin, peli-ilmoitukset ja kutsut. Neuvoin miten niistä pääsee eroon. Muutaman muunkin käyttövinkin annoin. Opastettavat perustivat myös omaan käyttöön Mamu-opettaja ryhmän FB:n suljettu ryhmä, jota voi käyttää keskusteluun ja tiedottamiseen.


Jouni on lähdössä Englantiin ammattiopistoon työssä oppimaan kolmeksi viikoksi. Lupasin hänelle mukaan Samusungin Galaxy Tabin ja vastapalvelukseksi hän lupasi blogata meille matka blogin, johon tulee myös Galaxy Tabin käyttökokemus näkökulmaan. Odotan innolla blogia ja lupaan myöskin jakaa ahkerasti blogin parhaimpia postauksia kaikille yhteisöllisen median piireilleni. Päällikön lupa on vielä kysymättä mutta teen sen huomenna.


Nyt reippaasti autonrattiin ja ajaamaan kohti Iisalmea. Sateinen väsyttävä keli, mutta pitää ajatella positiivisesti, että ei ole vielä kuitenkaan lunta ja jäätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti