2.9.2011

Taitaja 2011 loppuseminaari

Kiitosta saimme kovasti. Erityisesti siitä, että tunnelma kisoissa oli lupsakka. Opiskelijat ja järjestäjät hymyilivät. Ruokahuolto pelasi hyvin ja alue oli kokoajan siisti wessoja myöden. Pistelasku sujui mallikkaasti ja aikataulussa pysyttiin. Auditoija pohjanmaalaisen Iiro Suksen oli vaan savolaisia kehuttava. Vaikka savolaisten kehuminen ei pohjalaisten tapoihin kuulu.

Kehittämiskohteitakin löytyi. Kilpailut pitäisi saada näkymän laajemmin ympäri maata. Paikalliset tiesivät kilpailujen olemassa olosta, mutta muu valtakunta oli onnelisesti tietämätön. Kattojärjestön Skilssin toivottiin ottavan enemmän vastuutavaltakunnallisesta mainosrumpujen pärisyttämisestä ja antavan mainosrummun soittajalle kasvot. Toivottiin myös, että kaikissa lajeissa yleisöllä olisi paremmatmahdollisuudet tutstua kilpailutehtviin, jotta päästäisiin eron yleisön kysymyksistä " Mitä ne tekee?". Myös töiden arviointikriteerit pitäisi aueta yleisölle entistä paremmin, joissakin lajeissa yleisöllä ei ollut aavistustakaa kritereistöstä.

Iiro kiinniti huomiota myös siihen, että kilpailutehtävien pituudet olivat eri lajeissa kovin erilaiset. Vaikka kilpailusäännöt määräävät tarkalleen käytössä olevan ajan. Todellinen aika pitää olla sääntöjen mukainen. Kilpailu tehtävien taso oli päässyt joissakin lajeissa lipsahtamaan vaativammaksi kuin opetussuunnitelmassa märätty K3 taso ja niin ei saa olla. Kilpailutehtävien on mitattava opsissa kuvattua ammattitaitoa K3 tasolla. Vaativien tehtävien tekoa ei saa perustella sillä, että eroja kilpailijoiden välillä on saatava. Kiitettävällä tasolla on tehtävien pysyttävä.

Iiro mainitsi myös sellaisen näkökohdan, että usean lajin osatot olivat ajoittain tylsiä ja kuolleita. Osastoilla pitää kokoajan tapahtua jotakin. Myös kahvi ja ruokatuntien aikaan. Osasto on pysyttävä kokoaja elossa ja mielenkiintoisena. Yleisölle on annetava elämys, jota he tulievat kilpailuhin hakemaan.

Iiro otti kantaa myös siihen, että näyttöjenotto mahdollisuuksia olisi parannettava jatkossa. Ajattelin, että pitäisi sopia selkeästi kuka ottaa näytöt vastaan, ketkä näytöt arvioi ja allekirjoittavat, sekä siitä, että annetaako näytönvastaanottajille erillistä rahallista korvausta näyttöjen vastaanottamisesta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti