19.9.2011

Sosiaalisen median kutomo


Aurinko paistoi komeasti, kun ajelin sosiaaliseen kutomoon Kuopioon. Vastassa oli yhtä aurinkoisia kollegoja. Keskustelimme netin väärinkäytöksistä ja tietoturvallisuudesta, erilaisista peloista ja negatiivisuuksista. Loimme blogitilit bloggeriin kaikille ja sain kuulla, että blogaaminen on hauskaa. Facebook arvelutti ja erityisesti sen politiikka omia sinnelaitettua materiaali, sekä FB:n tietoturvallisuus. Keskustelimme sopivista nettikäyttäytymisesta ja ammatillisesta toiminnasta.

Tarjosin tukea blogien luomiseen opiskeljoiden kanssa ja minusta tuntuu, että pääsenkin käymään muutamalla tunnilla luomassa opiskeljoiden kanssa blogeja. Olen ylpeä meidän sosiaali, terveys ja liikunta-alasta, kohta kaikilla aloittavilla opiskelijoilla on blogi. Hyvä Te ja teidän opiskeljat!

Blogien tehokäytön esteenä tuntuu edelleen olevan, sekä langattoman verkon puute, että aika ja laitteet. Minusta tuntuu, että olisi tablettien aika. Olen ymmärtänyt, että tarkoitus on auttaa ja ohjata opiskeljiaa ammatillisessa kasvussa hänen henkilökohtaisten taipumusten ja mielenkiinnon mukaan. Tässä suureksi avuksi on henkilökohtainen opintopolku, jota voi suunnitella, aukikirjoittaa sekä jakaa tietoja ja taitojaan henkilökohtaisen oppimisympäristön avulla. Blogi sopii tällaiseksi ympäristöksi.

Huomenna on taas uusi ryhmä, katsotaan tuleeko taas uusia ajatuksia.

Etätehtäväksi on laitettava blogiosoitteden keräyslomake, blogien lukua ja toinen toisten blogien kommentointia... kai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti