20.9.2011

Sosiaalinen kutomo kohtasi ongelmia

Gmail tiliä ei voi luoda
Apua, Google petti minut. Vedin sosiaalisen median kutomoa viidettä päivää peräkanaa samassa luokassa ja nyt Gmail sanoo, että ei voi luoda tiliä. Ohjetta, kun tavaan niin siellä lukee, että lähetä kutsu käyttäjälle, niin tällästa ogelmaa ei tule. Minä lähetän kutsun. Kun kutsuttu käyttää kutsun linkkiä, niin sama ilmoitus taas "Gmail ei voi luoda tiliä", Kääk ja koulutuksia on vielä vino pino jäljellä.

Käytimme luovaa kekselijäisyttä. Osalle luotiin tili mobiilinkautta, osalle luotiin google-tili työsähköpostilla (ei ole oikein sallittua). Google tilistä saatiin luotua sitten Gmail tili. Huh, mitä säätöä. Opetettavat olivat raukat ihan sekaisin ja minä selitin selittämisestä päästy niin, että kurkkukin on kipeä. En tiedä tietääkö kukaan enää mistä löytyy Bloggeri ja mistä Facebook saatika, että millä tunnuksella pitää mihinkin kirjautua.

Soitinpa siten Helppariin ja pyysin heitä miettimään tähän ratkaisua ja ratkaisuksi ei kelpaa se, että opettajat tekisivät gmail-tilit kotona. Se ei ole realistinen ratkaisu.

2 kommenttia:

  1. Minä yritin tänään ottaa Google+-palvelua käyttöön kurssilla, ja vaikka meidän opiskelijoiden sähköposti onkin nykyään gmail-pohjainen ja siihen piti tulla Googlen profiili samassa, ei näköjään sitä kautta pystykään kutsumaan ihmisiä tuonne. No, sitten luotiin gmail-tilejä ja profiileja, välillä jäätiin jumiin, kun Google alkoi kysellä puhelinnumeroitakin jne.

    Moniin muihin palveluihin voi "vain kirjautua", mutta Googlen linjaus siitä, että sisään pääsee vain omalla nimellä on johtanut siihen, että tuo prosessi on hieman kuin kansalaisuuden hakemista internettiin. Google-tunnarit on sitten se passi, jolla pääsee paikasta toiseen. Turhan hankalaksi menee, mielestäni, etenkin kun on niitäkin ihmisiä, jotka ymmärrettävästi eivät halua antaa vaikkapa puhelinnumeroitaan tai "oikeita" henkilötietojaan "jonkun firman" käyttöön.

    VastaaPoista
  2. Täydellinen demo somesta. Ollaan vielä viidakossa ja polut johtavat joskus ties minne tai usein umpikujaan. Viidakossa pitäisi osata käyttää turvallisia liaaneja, organisaatiot taas kulkevat vielä vanhoja katakombeja pitkin.

    Tulee mieleen Lauri Kerosuon viestinnän luennot vuodelta 2003: uusissa oloissa pitää etsiä uusia ratkaisuja.

    Hyvä kun on teitä pioneereja, niin me tavikset päästään auottuja polkuja pitkin.

    VastaaPoista