5.11.2010

Toinen perjantai


Hieano viikko. Ajatuksia täynnä. Olen tehnyt varsinaisia töitä ja ihan näitä oikeita töitä.

Access on osoittautunut tosi hyödylliseksi välineeksi oikeissa töissä ja kannustankin teitä rakkaat opiskelijat opiskelemaan Accesin kunnolla, etenkin taulujen väliset suhteet, pääavaimet ja viiteavaimet, tiedättehän... ja ne relaatiot, kyselevät kyselyt, taulukon muodostavat kyselyt jne..

Käyttäjäryhmilleni kuuluu hyvää. Olen vanhoja sijoittanut uusiin aika mukavasti ja saanut jo kiitostakin työstäni. Ah, se lämmitti mieltä. Opettajan saan työstäni aivan liian harvoin kiitosta työnantajataholta. Open työ on niin yksinäistä puurtamista. Opiskelijat kyllä ilahduttavat minua kiitoksilla ja kehuilla palautteissa ja joskus ihan oma-aloitteisestikin ja heidän jutuilla, sitten jaksankin taas muutaman kuukauden :-) uusia odotellessa .

Rakkaita kollegoja olen nähnyt täällä tälläviikolla vilahtelevan jo melkein päivittäin. Keskiviikkona oli ope Maarit kymppien kanssa, odotan kovasti merkintöjä vierailuista opiskelijoidn blogeihin. Torstaina oli ope Jari, jälleen kymppien kanssa. Toivottavasti siitä vierailuista tulee blogi merkintöjä Jarin aihe keskipisteenä. Perjantain oli ope Tiina ja nyt oli mukana kasit. Anteeksi rakkaat kasit, kun sekoitin teidät kymppeihin. Siitä teidänkin vierailustanne olisi kiva saada jotakin palautetta. Laittakaa vaikka sähköpostia, johon saan julkaisu oikeuden koulunosoitteeseen tai piaope at gmail piste com.

Olen myös FB:hen laittanut tärkeitä linkkejä mm. miten sanoma on keskeisessä asemassa kun nettiin kirjoitellaan. Työnhakuvinkki linkin laitoin sekä Iivari ryhmään, että Asevelikatu 24 datanomielle. Siellä on resepti nykyaikaiseen työnhakuun ja BLOGIEN tärkeydestä hyvän työpaikan saantiin. 

Iivari -projektin kautta opiskelemme nettiprofiilin rakentamista ja blogikirjoituksia. Nyky ikäpolven opiskelijoilla ei ole enää varaa kohauttaa olkaansa nettikirjoittelulle.. Ei merkonomien sen enempää kuin datanomienkaan. Nettimarkkinointi on osattava ja myös itsensä markkinointi netissä, jos mielii unelma töihin.

Iloisia yllättäviäkin uutisia olen saanut viikolla: Tiina opekin aloitti bloggaamisen ja toinenkin opettaja kertoi kahden kesken sitä syvästi miettivänsä. Yritin kannustaa ja tarjota tukea blogin aloittamiselle. Jospa vaikka hänkin.. odotan innolla.

Hyvää viikoloppua ja olkaa kaikki kiltisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti