22.11.2010

Maanantai toi Accesin tullessaan

Yhteistyporukoiden vaatimukset kasvoivat Excel ei enää riittänyt, joten rakentelen Accesia nyt sitten. Accesilla saa hellpommin monimutaisempia raportteja, kun samoista tiedoisita tarvitaan erillaisia raportteja, niin taulukot olisivat kasvaneet kohtuuttoman suuriksi ja vaikeasti hahmotettaviksi. Jos niitä olisi pilkkonut lopputuloksena olisi ollut oikea taulukko viidakko. Sitten, kun joku tieto olisi pitänyt päivittää niin se olisi sijainnut monessa eri talulukossa, kohta olisi ollut kaikki tiedot sekaisin. Päädyin sitten tekemään tästä Access kannan, jossa yksi tieto sijaitsee vain yhdessä paikassa, niin ei tule päivittämisongelmia. Kyselyiden ja raporttien tiedot päivittyvä automaattisesti, kun tieto päiviteään kantaan. Näppärää ihan.

Tänään tuon kannan kassa väsätessä meni aika kauan. Olisi pitänyt ottaa kiltisti kynää ja paperia esille tai jokin suunnittelu työkalu, ihan kuin opiskelijoille aina neuvon. Sitä aina jotenki luulee olvansa viisas kuin opettaja ja yrittää oikaista. Oikaisu osuu aina omaan nilkkaan, aivan samalla tavalla kuin minun opiskelijoillanikin. No, nyt on perustaulut kuitenkin kasassa, vielä tarksitukset ja sitten tehtäväksi annetut raportit.

Tosin on vähän tulkitajuttujakin: Tuotannon ohjausjärjestelmässä on käytäjiä, jotka eivät ole tämän talon palkkalistoilla, eikä heitä ole sijoitettu poistettujen ryhmään. Tod. näk yhteistyökumppani käyttäjiä, joille maksaa joku muu palkaa. Tarvitaanko heille myös AD:hen käyttäjätunnukset?

Yleiskäyttäjätunnusten käyttäjät, miten heidät pitäisi kuvata tai sijoittaa. No, se valkenee minulle kotiin polkiessa, yöllä tai kun poljen töihin. Se on juurin sen tyypin ongelma, jonka ratkaisen ajattelematta sitä.

Hakemistot saavat huomenna oman taulunsa ja hakemistojen käyttäjätaulukon, sitä kautta niiden oikeudet on helppo hallita.

Mitähän muuta minun piti...

Ai, niin ne käytössä olevat AD tunnukset ne pitää myös sijoittaa käyttäjille. Minulle on vielä hämärän peitossa mistä ne löytyvät, ehkä sähköpostien aliaksista tms.

Esimiehistä oma ryhmä ja heille oma ryhmätunnukset. Hmm.. ryhmätunnuksille tarvitaa oma taulu ja sitten taulu, johon kirjataan käyttäjän käyttämät ryhmätunnukset. Tiimit pitää käsitellä samalla tavalla, taidan päättää, että koska esimiehiä ei ole kuin yksi ryhmä saavat olla yksi tiimi. Siten se tulee pyöritettyä Tiimitalukkorakenteen kautta samaan malliin kuin nuo ryhmä tunnuksetkin. Pitää vielä tunnustella, menisikö tiimit ja ryhmät samaan taulukkorakenteeseen. Käyttäytyvät ainakin ihan samalla tavalla nimi vaan on eri. Riippuu siitä tarvitaanko miten paljoin erillisiä kyselyjä tai raportteja tiimeistä ja ryhmistä.

Siten ne oikeudet kansioihin ja tuotannonohjausjärjestelmän ohjelmin. Juu.. u riittää tässä vielä tätä. Ei tule työ pula.

Mitä muut? No ruoka oli jälleen hyvää tuoresalatti koostu ainakin viidestä eri tuoresalaatista ja kastike oli maukasta. Ulkona on pikku pakkanen ja pyöräilykeli on ihan ok. Kotona minulla on yksi potilas, se vähän huolestuttaa.

2 kommenttia:

  1. Ihana kuva:) Minäkin yritän opetella kuvien käyttöä sivustolle.

    VastaaPoista
  2. Siitä vaan klikkaat editorin kuvan kuvaa...

    VastaaPoista