12.12.2012

Älykännyköitä, Twitteriä, Täppäriä, QR:ää, appseja ja innokkaita opiskeljoita

Mobiilia

Meillä onnellisilla on viisi nykyaikaista Galaxy Tabia käytettävissä koulussamme. Minulla on tietotekniikan valinnaisena valinnut ryhmä, jossa on nuoria naisia n. kaksikymmentäviisi. He ovat kasvamassa hoitoalan ammattilaisiksi. Yhdessä laadimme toteutussuunnitelman ja he halusivat opetella muiden ohessa myös mobiili -laitteiden käyttöä ja Twitteriä.


Twitter


Twitterin he ottivat haltuun, eräänä päivänä itsenäisesti pääasiassa puhelimillaan (jotkut käyttivät luokan tietokonetta). Tällainen tehtävä heillä oli Twitter tehtävä. Seurasin heidän aherrustaan Twitterin kautta. Ensin tuli ongelmia, kun koulu näkyy ulospäin yhtensä samana ip:nä ja Twitter ei sallinnut tehdä samasta ip:stä samana päivänä kuin 10 tiliä. Sain tiedon ongelmasta Moodlen kautta. Pyysin heitä kaivamaan kännykkänsä esiin tai tutustumaan asiaan niin perusteellisesti teoriatasolla, että selviytyvät itsenäisesti kotona omalla koneella käytännön tehtävistä.
Opiskelijat kaivoivat kännykät esiin ja sitten alkoi tapahtua. Loivat tilejä, lisäsivät profiilikuvia, etsivät seurattavia, tweettailivat jne.. Kaikki osallistuivat, kaikki saivat aikaiseksi jotain. Olen niin ylpeä heistä.

QR-suunnistus, temppuja ja bloggausta


Seuraavaksi meillä oli mobiilipäivä. Etukäteisvalmisteluna olin tehnyt kaksi erilaista suunnilleen samanlaista QR -koodi suunnistusrataa. Rasteille laitoin mobiili -laitteella suoritettavia tehtäviä. Loin kullekin koulun laitteelle oman yksilöllisen suunnistuskartan (toiset ryhmät kulkivat rataa pitkin eri suuntaa ja oli kaksi rataa) tämä rastille ruuhkautumisien välttämiseksi. Laiton kartan kunkin laitteen pakkaukseen.

Rastilla suoritettavat tehtävät tallennettiin laitteisiin tai suoraa blogiin ja siitä saimme sisältöä Ollutta -blogiimme. Blogimerkintöjen tekoon sai käyttää mobiililaitteen sovellusta tai lähttää merkinnät sähköpostitse. Tässä meidän Mobiili päivä. Päivän aluksi jaoimme ryhmät Mustapekka korttein avulla ja jaoimme laitteet perheille. Asensimme yhdessä Google Playsta: QR Roid  Twitteri ja Bloggeroidin. Sitten perheet lähtivät suunnistamaan.

Aikaa suunnistukselle, tehtäville oli varattu neljä oppituntia. Se oli juuri sopiva aika. Kaikki saatiin tehtyä, ei tarvinnut hosua ja luppoaikaa ei jäänyt. Olin käytettävissä suunnistuksen aikana, mutta minua tarvittiin vain kertomaa yhden rastin sijainti. Eivät tunnistaneet rastin sijaintia kuvasta, kun oli harvemmin käytössä olevasta rakennuksen siivestä.

Mobiilikansalaisia ja eteviä sellaisia ovat nämä nuoret naiset.

Osa oli kuitenkin poissa, joten laadin heille tehtävät kotiin Mobiili etätehtävä, josta näette millaisia tehtäviä Mobiilipäivän suunnistusradan rasteilla oli. Jos teitä kiinnostaa. Tästä näet esimerkin siitä, mikälainen oli suunnistusradan QR-koodi kartta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti