21.1.2012

ISO2012 sukellus nuorten maailmaan

Markus Keränen tulevaisuuden tutkija

Mitkä ovat mielenkiintoisia nuorten keskuudesta nousevia ilmiöitä?
Sosiaalinen media verkonkauttatuettuna ja itseilmaisun välineenä. Jotkut asiat tarvitsevat hymiötä, että ne voi käsitellä.
Pelimaailman tuntemus tärkää jo yli 10 v pojilla, että pysyy porukoissa mukana ja on mistä jutella.

Nuorten elämä on purskeista. Onko tulevaisuuskin puskeista. Purkeisia perheitä, purskeisia sosiaalisia suhteita vaihdetaan porukoita purkauksittain, vaikka keräävät tietoa pirstaleita heillä tuntuu kuitenkin olevan yllättävän syviä maailman kuvia kapeilta siivuja sieltä täältä.

Pelillisyys. Kannattaa tutkia. Pelillisyys on tulossa työelämään. Asiakaskontaktiotoista työntekijä saa pistetä. Sähköisestä yhteyden otosta piste, puhelinsoitosta kymmenen, tapaamisesta sata ja myynnista tuhat pistettä ja eniten pistetä saanut on päivän asiakuuksien kuningas.

Tutustu työmarkkinoiden sähköisiin kauppoihin freelanser.com guru.com odesk.com Nämä markkinat ovat täysin läpinäkyvät. Palkka näkyy myös. Euro on jollekkin intialaiselle iso raha. Suomalaiselle ei. Intialainen tekee tosi hyvällä motivaatiolla. On helppo loytää halpaa työvoimaa täysin globaalisti. Koodaaminen ei ole niukka taito. Mitkä ovat tulevaisuuden niukkoja taitoja, joita suomalaisille nuorille kannattaa opettaa? Niukoilla taidoilla säilytetään hyvä elintaso, jos niitä voidaan myydä kalliilla, kun sitä ei ole tarjolla mielin määrin halvan työvoiman maissa.

Kestävään kehitykseen liittyvät taidot. Kulutusjuhlat päättyvät. Ilmaston lämpiämisen estäminen on tärkeää. Hiili intensiteetti on aina vain lisääntynyt, koska ne samat tavarat tuotetaan maissa, jossa päästöt ei ole hallinnassa.

Sosiaalisten taitojen ylläpitäminen. Ihmisen aito kohtaaminen. Rohkeita ihmisiä. On osattava markkinoida itseään. Epärationaalisuus = luovuus. On olemassa työhaastatteluja, joissa ihmiselle annetaan klemmari käteen ja on keksittävä mahdollisimman monta käyttötarkoitusta. Sata ihmistä salissa niin saadaan on yksi tai kaksi ihmistä, jotka keksii 100 tai 150 käyttötarkoitusta sille, keskimäärin ihminen keksii 20 käyttötarkoitusta. Epävarmuuden sietokyky, epävarmuus todennäköisesti lisääntyy. Tarinoiden kertomisen taitoa tarvitaan, kauneden tajua tarvitaan, suurten kokonaisuuksien hallinta, aktiivisuus ja yrittäjyys, markkinointinhenkisyys, empatia, luotettavuus, sitoutuneisuus, utelijaisuus, oleellisen tunnistaminen epäoleellisuudesta, kansaivälisyys, yrittelijäisyys, palveluosaaminen, intuition hyödyntäminen, nopeaoppiminen,

Tietovirran hyödyntämisen taito, informaatio lisääntyy ja lisääntyy vaan. Sosiaalinen suodin on tärkeää. Perinteisesti toimittajat ovat olleet sutimena, mutta se ei riitä enää. Käytännössä suodin on sosiaalinen media verkossa twitterissä, G+, FB. Toimii tosi hyvin, mutta niitä hallitsee Google, FB ja Microsoft jonkin verran.

Hyödynnä eBay palveluita, hyödynnä mikrtyötä, ulkoista kaikki rutiiniluotoinen työ ja keskity oleelliseen.

Omien mielipiteden ja tunteiden hahmottaminen. Sosiaalinen media aiheuttaa riippuvuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti