24.3.2011

Osaamo ja Iivari yhteenveto

Itse olen ollut Osaamon töissä keskittyen Iivariin muuta työtäkin on ollut runsaasti. Osaamossa minun työni on edes auttaa opettajien taitoa yhteisöllisenmedian käytössä, sekä materiaalin tuottaminen nettiin; avoimeen sekä Moodleen. Osaamon työtä ei ole sidottu 10 alkaneisiin opiskelijoihin, mutta Iivarin on.

Iivarin ajatus:
Osaamon ajatuksena on tehdä netissä näkyväksi vuonna 2010 aloittaneiden opiskelijan oppimisprosessi datanomiksi, merkonomiksi ja artesaaniksi. Yritysyhteistyö on keskeinen osa oppimisessa ja verkon hyväksikäyttö sekä oppimisprosessissa, että yritysyhteistyössä. Yritysyhteistyö on mahdollista paremmin vasta, kun ammatillisiaaineta on opittu, eli toisena ja kolmatena vuonna.

Opiskelijat:
Opiskelijoiden oppiminen on Iisalmen datanomeilla ja merkonomeilla alkanut näkyä heidän henkilökohtaisissa blogeissaa, jotka on koottu osoitteeseen https://kyyhky.sakky.fi/owa/redir.aspx?C=d26d3d8d185a451cbdc4c9c06db44b8a&URL=https%3a%2f%2fsites.google.com%2fsite%2fiisvardavi%2f  Päivän kuvista näette millaisena koulumme näyttää opiskeljan silmin. Opiskeljan blogit on kootu omalle sivulleen ja sinne pääsette vasemmasta linkistä blogit. Blogeissa on:
* animaatioita
* videoita
* ohjeita
* mielipiteitä

Haluan nostaa muutaman postauksen esiin:
Musiikkivideo Ajan Henki
Animaatio, jossa varastetaan aurinko
Tee-se-itse -tuoteidea
Google Analystic - ohjeiden tekoon osallistui koko ryhmä yhtäaikaa verkossa ja opiskeljat julkaisivat sen omassa blogissaan.

Iivarin ulkopuolelta Osaamon puitteissa yhteisöllisesti toteutettu ammattienglantti - Google esitys

Paljon, paljon muitakin löytöjä voitte tehdä, kun tutustutte opiskeljoiden blogeihin.

Opettajat:
Opettajia, jotka ovat olleet mukavasti mukana ovat mm. markkinoinnin opettaja, äidinkielen opettaja ja vieraiden kielten opettajat, sekä englannin, että ruotsin. Opettajat ovat oppineet Googlen työkalujen yhteisöllistä käyttöä ja aikaan saannosten jakamista (esim. ed. mainittu Google Analystic ohje), kuvin tuottamista ja julkaisua nettiin, ääntitiedostojan tuottamista ja julkaisa nettiin, videoden tuottamista, editointia ja julkaisua nettiin sekä tekstin julkasua nettii, blogin luomista ja sinne materiaalin julkaisu. Blogi on ollut usean oppijakson tehtävien palautus työväline ja opiskelijat ovat kommetoineet toistensa töitä harjoitellen nettikettiä, palautteen antoa ja vastaanottoa.

Yksi oppimisympäristö on jo muodostumassa avoimeen verkkoon. Opettajien blogeja on kolme tällätekellä ja ruotsinkielinen on todennäköisesti myös tulossa. FaceBookin on ottanut käyttöön ohjauksen avulla kaksi opettajaa ja aika monta itsenäisesti. Moodelssa on lukuisia ympäristöjä.

Iivarin ulkopuolelta Osaamon puitteissa, sotealalta sen verran, että Googletyökalujen käyttöön otto on aloitettu opiskeljoilla ja osalla opettajia. Moodlessa on kaikki heidän opettamansa opintojaksonsa ja koko tutkinnon rakenne näkyvissä. Verkkopedagogiikasta on käyty keskusteluja ja ovat hyvin ottaneet verkon käytön omanaisuuksien lisähyödyn käyttöönsä.


Lopuksi:
Opiskelijat työskentelevät mielellään tietokoneilla, jonka he kokevat hyvin tekemiskeskeiseksi työskentelyksi. He rakentavat omaan työnsä markkinointityövälinettä avoimeen verkkoon, jota he voivat tehokkaasti käyttää hyödykseen työhaussa, kun rekrytointi on nykyään siirtymässä pelkästään verkkon.

Oppimisen dokumentointia ja tiedon yhteistä rakentamista, sekä jakamista auttaisi koulunalueella oleva avoin verkko, jota opiskelijat voisivat käyttää omilla kannettavilla ja mobiililaitteilla. Tämä vähentäisi paineita tietokoneluokkiin ja lisäsi oppimisympäristön liikkuvuutta. Toivomme opiskelijoiden kanssa mahdollisimman pian avointa verkkoa ja myönteistä suhtautumista omien laitteiden käyttöön.

Tulevista

ITK-päiville 6.4. - 8.4. esittelemään torille Iivarin toimintaa Pia ja kaksi 10 aloittanutta opiskelijaa


SecondLife 14.4.2011 tutustuminen kaikki 10 aloittaneet merkonmit, datanomit ja varkauden artesaanit. klo 12:15 - n. 15:45 riippuen taukojen märästä ja opettajista meiltä Tiina, Pia ja Taina, mahdollisesti myös Anne ja muitakin halukkaita otetaan mukaan.


ISO verstaan Benchmarking bussi 11.5. - 13.5. Kajaani - Hanko, Pia menee esittelemään Iivarin käytänteitä, jos mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti