28.2.2011

Niin se homma vaan etenee

Osaamon projektipäällikkö kehui opiskelijitamme miten hienoja blogeja ovat saaneet aikaiseksi ja miten paljon upeaa materiaalia siellä on. Kestävän kehityksen videoita musiikkivideoita ja vaikka mitä... Äidinkielen opettajamme Tiina on tehnyt omalta osaltaan hyvää työtä motivoidessaan opiskeljoita julkaisemaan töitään ja antanut hyviä harjoitus töitä blogeja varten. Asiakaspalvelun ja myynnin opettaja Anne, tutkii opisekelijoiden kanssa asiakaspalvelujen saloja ja tuotteita. He dokumentoivat oppimaansa omiin blogeihin. Ruotsin-, venäjän- ja saksankielen opettaja Anne on myös innostunut blogi -työskentelystä ja kohta meillä opiskeljijat kirjoittavat kokemuksisstaan myös kielillä. Blogikirjoittelu oppimisen dokumentaationa jatkaa leviämistä meidän koulussa. Opiskeljoiden blogeja voi käydä kurkkaamassa Iivarin sivustolta Tiina sai myös Startti-opiskelijat innostumaan blogikirjoittelusta. Keskustelmimme, minne kokoamme heidän bloginsa, ehkä Leijuvaan Liitutauluun. Se on nyt kuitenkin vielä vähän vaiheessa.I1TIE10a:n opiskelijat aloittivat opintojakson tietokannat ja verkot, johon kuuluu kiinteästi yhteisöllinen avoin mediatuotanto, sitä he pohtivat perjantain blogissa. Blogien herättämiä kysymyksiä:

  1. "Ihmiset löytävät helpommin juuri ne ihmiset ja palvelut, joita he tarvitsevat.", totta vai tarua, miten perustelet vastauksen
  2. "Mainontaa voi laittaa helposti sosiaaliseen mediaan." totta vai tarua, miten perustelet vastuksesi?
  3. Hyötynä mainitaan "työntekijöiden tekemisten kyylääminen", totta vai tarua, miten perustelet vastauksen.
  4. "..sosiaalisessa mediassa voi sosialisoida" totta vai tarua, miten perustelet vastauksen.
  5. "Yhteiskunta on melkein riippuvaninen sosialisesta mediasta", totta vai tarua, miten perustelet vastauksen, millaisia seurauksia yhteiskunnalle on, jos yhteisöllistä meidaa ei ole saatavilla.
  6. "Jopa sähköpostin lähetys on sosiaalista mediaa", totta vai tarua, miten perustelet vastauksen.
  7. "Mitä enemmän työntekijöitä, sitä enemmän tyytyväisyyttä" totta vai tarua, miten perustelet vastauksen.
  8. Sosiaalinen media kasvattaa myyntiä - totta vai tarua, miten perustelet vastauksesi.
  9. "Kun ihmiset kertovat toisistaan toisilleen, syntyy uusia sosiaalisia kontakteja, joista on jokaiselle varmasti jotain hyötyä" totta vai tarua, perustele vastaus.
  10. "Sosiaalisen verkon avulla "puskaradio" liikkuu nopeasti", totta vai tarua perustele vastaus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti