2.12.2011

Kuopissa ihanat merkonomitKuopion käytävät oli laitettu kauniin jouluisiksi. Käytävillä oli hyllyjä, joihin opiskeljat olivat tehneet esille laittoja. Tarinakertoo, että työn tehneet opsikeljat ovat palanneet välillä ihailemaan kättensä töitä ja kertoneet olevansa tyytyväisiä omiin hyllyihin. Ottaneet niistä kuvia ja aikovat viikonlopun aikana laittaa nitä blogeihinsa. Jippii, sanon minä.


Ryhmiä oli kaksi molemmat mukavia. Toiset innokkaita ja taitavia. Toiset energisä ja taitavia. Ilahduttavaa oli miten monella oli taikasauva taskussaan ja kaivovat ne mielellään esiin, kun pyysin ottamaan puhelimet esiin. Opiskelijoita kävi näppärästi mobiili bloggaaminen ja lähes kaikki saivat jonkun kuvan lähetettyä kännykästään. Olen heistä oikein ylpeä.


Ryhmän ohjaaja kertoi, että Kuopiossa ollaan menty tekniikan "työsalimalliin", jolloin ryhmänohjaaja opettaa omalle ryhmälleen yhä suurempia kokonaisuuksia. Paljon ammattiaineita niin, että hän opettaa omaa ryhmäänsä lähes päivittäin. Tämä on vähentänyt keskeyttämisiä, opiskeljat sitoutuvat paremmin opintohin ja varhainen puuttuminen on helpompaa. Myös kiusaamisiin on helpompi puuttua.


Blogien myötä on helpompaa hajauttaa opiskelijoita eripuolille koulua ja Suomea ryhmiin opiskelemaan. Kännykällä oppimista saadaan näkyväksi, myös näkymätöntä oppimista. Jos kirjoittaminen ei ole opiskelijan vahvuus hän voi kertoa oppimisestaan paljon myös kuvilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti